Home

Achtergrond 159 x bekeken

Met sloopregeling ruim 62.000 oude auto's weg

Onder de zogeheten sloopregeling is in de eerste zeven maanden ruim 62.000 keer een oude auto ingeruild bij de aankoop van een nieuwer en schoner voertuig.

Dat heeft het ministerie van VROM vandaag bekendgemaakt. De Nationale Sloopregeling werd vorig jaar eind mei van kracht.

De VROM-inspectie heeft onderzoek gedaan naar de naleving van de regels van de sloopregeling. Het overgrote deel van de autoverkopen verloopt volgens de inspectie goed. Een aantal boetes zijn uitgedeeld, omdat autowrakken onjuist zijn verwerkt. In dertig gevallen zijn er aanwijzingen van misbruik door schijntransacties. Naar drie van deze gevallen loopt een onderzoek van de Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de VROM-inspectie.

De sloopregeling loopt in principe tot eind 2010 of stopt eerder als de beschikbare 85 miljoen euro op is. Bezitters van een oude auto krijgen 750 of 1000 euro als zij hun oude wagen laten slopen en inruilen voor een nieuwere. Bij oude bestelauto's geldt een premie van 1000 of 1750 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.