Home

Achtergrond 686 x bekeken 1 reactie

Melk niet opgehaald bij 35 leden FrieslandCampina

Bij 35 boeren heeft FrieslandCampina door de sneeuwval in de voorbije maanden één of meerdere malen de melk niet op tijd kunnen ophalen.

Dit heeft het bedrijf desgevraagd gemeld. In de praktijk kwam dat erop neer dat de veehouders de melk moesten laten weglopen, omdat de melk in de tank niet te oud mag worden.

In de meest gevallen krijgen de veehouders de schade hierdoor vergoed, omdat zij zelf wel de toegangen op het erf sneeuwvrij hadden gemaakt, maar de wegen naar het bedrijf toe niet goed begaanbaar waren.

In een enkel geval wordt de schade niet vergoed, of bestaat nog een verschil van inzicht over het wel of niet vergoeden van de geleden schade.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Monique Vos

    Waarom laat Friesland Campina zijn chauffeurs 's-winters niet een paar keer "stagerijden" bij een duitse Melkunie? Hier in de Schnee-Eifel lag van begin november tot vorige week sneeuw, en niet zo'n beetje ook! Bij alle boeren is altijd de melk afgehaald, hoe slecht het weer ook was. Ook hier is de afspraak dat, als je de toegang naar de melkstal niet sneeuwvrij maakt, je niet voor vergoeding in aanmerking komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.