Home

Achtergrond 153 x bekeken

'Meerderheid vindt val kabinet goede zaak'

Een meerderheid van de Nederlanders (62 procent) vindt de val van het kabinet een goede zaak. Dat stelt althans het tv-programma EenVandaag op basis van eigen onderzoek onder 12.000 mensen.

Vier op de tien deelnemers vindt dat de PvdA de partij is die het meest te winnen heeft bij de kabinetsval. Het CDA heeft volgens 5 procent van de ondervraagden profijt bij de val, 44 procent denkt dat geen van de drie coalitiepartijen (naast PvdA en CDA ook ChristenUnie) enige baat heeft bij de crisis. Op de vraag welke partij schuldig is, wijst 37 procent van de mensen het CDA aan, 29 procent van de ondervraagden schuift de PvdA de schuld in de schoenen.

Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 40.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de peilingen onder het EenVandaag Opiniepanel zijn na weging representatief voor zes variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, spreiding over het land en politieke voorkeur gemeten naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2006. Panelleden krijgen ongeveer een keer per week een uitnodiging om aan een peiling mee te doen. Op de meeste onderzoeken respondeert 60 tot 70 procent van de panelleden. Zaterdag deden 12.000 mensen mee aan het onderzoek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.