Home

Achtergrond 145 x bekeken

Meer rokers doen sigaretten weg om de kosten

Steeds meer mensen stoppen met roken omdat hun verslaving te duur wordt.

In 2009 gaf bijna een kwart van de stoppers aan dat ze voor hun portemonnee hun gewoonte opgaven. Een jaar eerder was dat iets meer dan 14 procent.

Mensen steken ook gemiddeld een sigaret minder (ruim veertien) per dag op. Minder Nederlanders paffen dagelijks, maar er zijn meer mensen die af en toe een peuk opsteken. Dat blijkt vrijdag uit onderzoek van TNS NIPO. Het onderzoeksinstituut peilde het rookgedrag onder bijna 20.000 mensen van 15 jaar en ouder.

Antirookorganisatie Stivoro liet de peiling uitvoeren. Volgens directeur Lies van Gennip is roken een stuk duurder geworden nadat in juli 2008 de accijnzen omhoog zijn gegaan. Ook kan de economische crisis van invloed zijn op het rookgedrag van mensen, denkt ze.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.