Home

Achtergrond 174 x bekeken

Meer files in januari

In januari stond er 10 procent meer files op de Nederlandse wegen dan in dezelfde maand vorig jaar.

De toename is volledig te wijten aan het slechte weer. Sneeuw en gladheid veroorzaakten meer verkeershinder, meldde de ANWB maandag. Na meer dan een jaar is de filezwaarte (lengte x duur van de file) door het winterweer de afgelopen twee maanden gestegen.

Het verkeer stond overdag en in de avondspits langer vast dan vorig jaar. Tijdens de ochtendspits was het in januari iets minder druk. Op de wegen rond Amsterdam leidde het winterweer tweemaal tot een verkeersinfarct. De sneeuw in de avondspits op 6 januari zorgde er voor dat dat er verkeer volledig vast kwam te staan. Tot na middernacht stonden er files. Ook spoedreparaties door vorstschade aan het asfalt op de A1 naar Amersfoort veroorzaakte op 28 januari veel fileleed.

De filezwaarte op de wegen rond Amsterdam lag in januari maar liefst 40 procent hoger dan het gemiddeld in de maand januari.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.