Home

Achtergrond 140 x bekeken

'Meer actie om Europees Hof te ontlasten'

Nederland vindt dat de Raad van Europa meer moet doen om het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te ontlasten.

Een tweedaagse conferentie in het Zwitserse Interlaken mondde vrijdag wel uit in een aantal afspraken om het hof van 120.000 achterstallige zaken af te helpen, maar Nederland is van mening dat concretere maatregelen geboden zijn.

Dat heeft het ministerie van Justitie vandaag laten weten. Volgens de afspraken zouden minder zaken het Europees Hof moeten bereiken, maar Nederland wil meer actie. Zo zou een wisselende groep rechters zich alleen maar bezig moeten houden met de beoordeling van de ontvankelijkheid van ingediende zaken. Nu zucht het hof nog onder een karrenvracht aan zaken die bij voorbaat al geen enkele kans maken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.