Home

Achtergrond 184 x bekeken

Marokkanenverband: ga stemmen

Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) roept Marokkaanse Nederlanders op gebruik te maken van hun stemrecht bij de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart.

De organisatie reageert hiermee op een onderzoek van instituut Forum voor Multiculturele Vraagstukken, waaruit blijkt dat dit maal nog minder allochtone Nederlanders zullen gaan stemmen dan in 2006. De ondervraagden stelden vooral niet te weten op wie ze moeten stemmen.

"Er wordt heel veel gesproken over Marokkaanse Nederlanders'', stelt SMN-voorzitter Farid Azarkan vandaag. "Als je terug wil praten, maak dan op 3 maart gebruik van je stemrecht. Op die manier help je Marokkaanse Nederlanders uit het verdomhoekje te komen.''

Volgens SMN zouden Marokkaanse Nederlanders wel steeds vaker bewust de Nederlandse politiek volgen. De organisatie gaat de komende twee weken met lokale Marokkaanse organisaties verkiezingsbijeenkomsten organiseren in moskeeën in onder meer Almere, Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Gouda. Bovendien wordt er via internet een promotiefilmpje verspreid onder Marokkaanse Nederlanders, waarin de oproep wordt gedaan vooral te gaan stemmen op 3 maart.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.