Home

Achtergrond 269 x bekeken

Lelies ontwikkelen zich goed

De lelies die vorige week door Vletter en den Haan in de keuringszaal werden geplaatst, hebben zich goed ontwikkeld.

Goede kwaliteit en een uitbundige bloei van onder andere de dieprode Lilium 'Cigalon' en de gele L.'Pratalo' manifesteren zich. Nieuw ingebracht is een fraai bloeiende L. 'Willeke Alberti' van Marklily en de prachtig witte Lilium 'Intenso' van Paauw Lilies. Grote knoppen in goede stand en forse bloemen.

De keuringszaal is deze week een grote bloemenzee waaraan het nodige wordt bijgedragen door tulpen. Cultivars voor de houdbaarheidsproef, de podiumkeuring en uiteraard de bloemenkeuring zelf. Van die vele tulpen noemen we dit keer Tulipa 'Bolroy Honey' van Holland Bolroy Markt die na een week nog ijzersterk op de vaas staat en verder onder andere T. 'Dutch Design' van de combinatie Hoogenboom/Nell, de prachtig oranje met groene streep T. 'Orca' van Osinga/Verhulst, de paarse T. 'Pink Flag' van J. Holtmaat en tenslotte ook de prachtig gele met felrode vlammen T. 'Holland Queen' van M. Boots.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.