Home

Achtergrond 523 x bekeken 28 reacties

Klimaatpanel erkent fout over Nederland

Het internationaal klimaatpanel IPCC erkent dat het een fout heeft gemaakt over het percentage van Nederland dat onder zeeniveau ligt.

Dat staat in een gisteren vrijgegeven notitie van het IPCC. Het klimaatpanel erkent dat niet 55 procent van Nederland onder de zeespiegel ligt, zoals in een rapport uit 2007 staat. Een voorlopige analyse van dat rapport van drie jaar geleden wijst uit dat er eigenlijk had moeten staan dat 55 procent van Nederland gevoelig is voor overstromingen. Volgens het IPCC doen deze en andere fouten niets af aan de hoofdconclusie uit het rapport uit 2007 dat de aarde opwarmt en dat de mens daar de oorzaak van is.

Verder stelt het klimaatpanel dat ook in andere rapporten fouten zijn gemaakt over het percentage van Nederland dat onder zeeniveau ligt. Ook in onder meer rapporten van het Nederlandse ministerie van Verkeer en de Europese Commissie zouden verkeerde percentages zijn gebruikt.

De laatste maanden is veel ophef ontstaan over fouten in het IPCC-rapport uit 2007. Er stonden onder meer verkeerde aannames in over het tempo waarin gletsjers in de Himalaya smelten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerinneke

  Onzin tot in het oneindige enkel en alleen om mensen met duur betaalde banen aan het werk te houden en de boeren zeer jawel tot ver onder het vriespunt zo heel erg koud te saneren.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Waar gaat dit over Wipstaart? Volgens mij heeft Balkenende gewoon een deal met het panel gesloten om te stellen dat 150% van ons land meer dan 10 meter onder NCIJP (Nieuw Capelle a/d IJssel's Peil) ligt. Schijnt iets van doen te hebben met zijn polis.

 • no-profile-image

  jan

  Nog zo'n leuk foutje van de 'wetenschappers': mbt het smelten van gletsjers hebben ze de nul verkeerd gezet, de prognose was in het jaar 2350, maar voor het gemak hebben ze er 2035 van gemaakt. En wij maar weer betalen voor het o zo schadelijke methaan van koeien! LTO slaap lekker verder en verzin samen met LNV weer een nieuw projectje gebaseerd op leugens!

 • no-profile-image

  Cas

  Kortom de "deskundigen" praten elkaar gewoon de mond na en vergeten na te denken en nemen daardoor elkaars fouten over. Vanwege het grote belang is dit een doodzonde van dit "geef een ander maar de schuldpanel". Er wordt weer iets door onze strot gedrukt.

 • no-profile-image

  wouterjan hopmans

  Ja, de Worstel en kom boven-polis! Van Frisia!

 • no-profile-image

  pat

  who cares?! sjoene vasteloavend!

 • no-profile-image

  e.kampen

  wat dacht je waarom die klimaattop in koppenhagen mislukte -niets opbracht . alle hoge heren en sprekers wisten al lang dat ze moesten babbelen en niet besluiten over wat dan ook want zij waren al lang ingelicht over het klimaatrapport dat aan alle kanten onwaarheden en verzonen feiten bevaten.

 • no-profile-image

  hörd

  Waarom zijn het toch altijd weer de linkse partijen die direct geloof hechten aan dergelijke dubieuze rapporten of panels?!

 • no-profile-image

  willem

  gaat goed met het klimaat, lekker weer in de wereld. daar hebben wij erg weinig invloed op

 • no-profile-image

  Jan Berend

  Sjoemelen met klimaatgegevens om subsidies op te strijken en ons wijs maken dat een koe de aarde opwarmt.
  Zelfs weekblad Boerderij gaat hierin mee deze week.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Flauwekul akkerboer, jullie motten alleen voor je zaken opkomen. Slikken komt dan later wel. Of niet natuurlijk. Vrouwen vallen vooral niet op boeren omdat die zich alles door de strot laten douwen!

 • no-profile-image

  Hendrik

  Er met een tuchtraad komen voor die wettenschapers die er allemaal naast zitten.
  En zo de samenleving onnodig op kosten jagen, om hun eigen zakken te vullen.
  Ze moeten hier bij uit de wetenschap gezet worden.

 • no-profile-image

  spotvogel

  Hét probleem is gewoon dat er veel teveel hoog opgeleide wetenschappers zijn. Die moeten allemaal een dik inkomen verdienen en daarom wordt al die onzin bedacht. Kijk naar de veterinaire ziekten. Osterhaus had een noodlijdende vakgroep aan de Erasmus toen in 2003 de vogelgriep uitbrak en hij zijn natte scheten bij LNV kon gaan laten. Nu zijn er in zijn Rotterdams lab miljoenen te besteden en heeft hij zijn eigen sjoemelktoko in antivirale middelen opgezet. En dat is slechts één voorbeeldje!

 • no-profile-image

  schepers

  Nu zullen de milieumaatregelen voor varkensboeren per 2013 toch op zijn minst worden opgeschort, na al die leugens in die rapporten. Kan Verburg zijn blazoen nog iets oppoetsen na de moordpartij op de geiten.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Het is één grote zwendel waar de politiek opspringt als een bok op een haverkist, om zijn eigen vuile politieke agendaatjes mee te realiseren.

 • no-profile-image

  falco

  En volgens mij bestaat de andere helft uit rechtse robotmelkers met verbrande spenen!

 • no-profile-image

  Dikke

  Opwarming van de aarde? D´r ligt hier al bijna twee maanden aaneengesloten sneeuw in Drenthe!

 • no-profile-image

  zeur stad

  laat de aarde maar een beetje opwarmen ,
  deze kou ben ik wel zat

 • no-profile-image

  Deskundige waterbeheer

  Hebben die onzin roepers ook een aandeel in de crisis? Stop dat geld in zaken die echt nodig zijn! Niet in die onzin kwatsers. De bossen gingen dood van de zure regen. Maar het was gewoon pure verwaarlozing! De verdroging was zeer ernstig, ze lieten het water gewoon direct weg lopen . Het werd niet beheerd door stuwen. Bij hevige regenval stonden veel kelders en straten onder water. Maar er is zoveel verhard en veel te weinig ruime goed onderhoudensloten die het overtollig water moeten bergen en afvoeren. Dit zijn fouten van menselijk handelen. Maar voor velen niet begrijpelijk. Laten ze proberen de eenvoudige zaken die van groot belang zijn maar is uit te leggen en op te lossen. Het is en kwestie van goed beheren!

 • no-profile-image

  Temp

  Las onlangs een artikel van een duitse Prof. Deze man heeft bgefundeerd aangegeven dat we op het noordelijk halfrond rekening moeten houden met een geleidelijke temperatuurdaling. Zaterdag in de Telegraaf de oud directeur van het KNMI met een vergelijkbare stelling. Wanneer neemt Balk de echte wetenschappers eens serieus? Aan het werk man en niet naar de spelen maar presteren nu!

 • no-profile-image

  arend

  volgens mij bestaat bijna de helft van de nederlanders uit van dat waardeloze linkse volk met een gesubsudieerde melkertbaan.tenminste als je de regels aangaande natuur milieu en klimaat ziet zou je dat toch sterk gaan denken...

 • no-profile-image

  gert

  Dik betaalde wetenschappers en onderzoekers moeten af en toe wat nieuws verzinnen,daar worden ze dik voor betaald,en wij moeten die onzin geloven ?

 • no-profile-image

  gert

  Fouten van dikbetaalde wetenschappers en onderzoekers,het papier is gewillig,wie gelooft nog die onzin?

 • no-profile-image

  koetje

  Deze reactie van Han had zeker niet misstaan in dat forum over die 10000 leden van de pvdd

 • no-profile-image

  Han

  Hord. Jij vraagt je af waarom links GELOOF hecht aan dit soort rapporten. Wel er zijn denk ik twee redenen; Ze hebben HET geloof (de kerk) verlaten en zoeken een nieuwe houvast en dit is NIEUW dus progressief. De vorige zekerheid COMMUNISME / socialisme is omgevallen dus er moet iets nieuws komen. Links / socialisten hebben geen ideaal van een Vrijere Wereld (liberalen) of en betere wereld door Christus. Dus omarmen ze het milieu en / of de rechten van dieren als nieuw geloof en de oplossing / verlossing van alle kwaad. Schoon klimaat betekent immers de oplossing van; energie vraagstuk, grondstoffen vraagstuk, landbouw vraagstuk, ontwikkelings vraagstuk, flora en fauna verstoring FILE probleem. Ja zelfs het veehouderij probleem. Heb jij nog een probleem passen in het nieuwe geloof, Samson en Thieme q.c. lossen het op.

 • no-profile-image

  Willie van Gemert

  Dit is pas het topje van de ijsberg.

 • no-profile-image

  koetje

  Ach na de auto is het klimaat de grootste melkkoe;vliegtax,milieutoeslag en ga zo maar door.Laat het nog maar wat warmer worden,kost minder gas dus minder CO2 en lagere stookkosten.

 • no-profile-image

  geen boer

  het gaat niet over een foutje hier en daar, er tekent zich een klimaatgate af waarin duizenden 'wetenschappers' van allerlei nationaliteiten, rangen en standen bewust feiten verdraaien om tot een voor hen gewenst 'wetenschappelijk' resultaat te komen. Dit alles voor status en geld; niets menselijks is hen vreemd. Het is nu aan de politiek dit alles te stoppen, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Maar ja, van ons slappe-hap kabinet hoeven we niks te verwachten, we zullen het van andere grote landen moeten hebben.

Laad alle reacties (24)

Of registreer je om te kunnen reageren.