Home

Achtergrond 186 x bekeken

Kentekenplicht carnavalaanhangers vervalt

Aanhangers van carnavalswagens hoeven op termijn geen nummerplaat te voeren.

Verkeersminister Camiel Eurlings kondigde woensdag aan dat vanaf volgend jaar de kentekenplicht verdwijnt voor aanhangers en opleggers die alleen op de openbare weg worden gebruikt voor speciale gelegenheden zoals carnavalsoptochten en bloemencorso's.

Daarmee zijn eigenaren van deze aanhangers ook verlost van jaarlijkse APK-kosten die zij tot nu toe verschuldigd zijn, aldus een woordvoerster van de bewindsman. "Overbodige regels schrappen is leuk, maar met carnaval helemaal'', aldus Eurlings.

Door het schrappen van de kentekenplicht mag de wegbeheerder - meestal is het de gemeente die een vergunning afgeeft - toestaan dat een voertuig met kenteken een aanhanger zonder kenteken trekt. De kentekenplicht geldt dit jaar dus voor het laatst, maar de verwachting is dat de komende canavalsperiode coulant zal worden opgetreden tegen overtredingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.