Home

Achtergrond 530 x bekeken

Kenia voert zebra's aan de leeuwen

Keniaanse natuurbeheerders zijn woensdag begonnen met het bijeendrijven van duizenden zebra's en andere herbivoren.

De dieren worden naar een natuurreservaat gebracht waar hongerige leeuwen vee aanvallen. De landelijke operatie, een van de grootste dierenverplaatsingen van Afrika ooit, duurt tot het einde van de maand. Kort na zonsopgang dreven natuurbeheerders in helikopters de verschrikte zebra's en gnoe's in een v-vormige omheining. Vandaar werden de eerste dieren in vrachtwagens gedreven.

De Keniaanse Dienst voor Dieren in het Wild (KWS) wil ongeveer zevenduizend dieren vervoeren naar het zuidelijke Nationale Park Amboseli. Daar verloren vele planteneters vorig jaar het leven door aanhoudende droogte. Kenia hoopt dat de hongerige leeuwen en hyena's voortaan weer jacht maken op zebra's en gnoe's in plaats van op vee van boerderijen rondom het park. Hierdoor zijn de leeuwen hun leven waarschijnlijk zelf ook weer veilig, doordat boeren hen niet meer met grof geschut hoeven te verjagen. De operatie kost omgerekend bijna 1 miljoen euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.