Home

Achtergrond 403 x bekeken

Katshaar Zuivel wint Drentse ondernemersprijs

Katshaar Zuivel uit Coevorden heeft gisteravond de Ondernemersprijs Zuidoost-Drenthe gewonnen.

De prijs werd uitgereikt tijdens het Atalanta Gala in Emmen, een initiatief van diverse ondernemersorganisaties in de regio.

Katshaar Zuivel, dat onder meer zuivel levert aan Albert Heijn en Lidl, werd door de jury in de categorie Ondernemersprijs uitgekozen omdat het maatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. De directie van Katshaar maakt zich onder meer sterk voor werkgelegenheid van jongeren.

De innovatieprijs De Voorloper ging naar Dacom uit Emmen, dat over de hele wereld boeren helpt met onder andere irrigatieprojecten. De OKE-prijs, genoemd naar de Ondernemerskring Emmen, ging naar Han Warntjes, student aan de Stenden Hogeschool. Hij ontwikkelde een nieuwe vouwrol voor zijn stagebedrijf, wardoor die firma anderhalf miljoen euro uitspaarde. Aan de prijs is een geldbedrag van 2200 euro verbonden.

Behalve Coevorden en Emmen deed ook de gemeente Borger-Odoorn mee aan het Atalantagala.

Anne Mieke Ravenshorst

Of registreer je om te kunnen reageren.