Home

Achtergrond 204 x bekeken 7 reacties

Kabinetsval geen drama

Ook het vierde kabinet-Balkenende heeft de eindstreep niet gehaald. De PvdA-bewinslieden stapten in de nacht van vrijdag op zaterdag uit de regering.

Het hele debat ging officieel over eventuele verlenging van de missie in Uruzgan, maar dat was allang niet meer het pijnpunt. De coalitie van CDA, PvdA en Christenunie ontbeerde na vele (gelijmde) affaires het benodigde vertrouwen. Wat dat betreft is het niet zo kwalijk dat een einde gekomen is aan dit vechtkabinet. De laatste maanden kon vrijwel geen dossier besproken worden zonder gekrakeel.

Ondernemend Nederland, inclusief agrarisch belangenbehartiger LTO Nederland, suggereert dat de kabinetsval destructief is gezien de economische crisis. Zeker, de ’BV Nederland’ moet enorm bezuinigen. Die maatregelen dulden geen uitstel. Maar voor zo’n ongekende ingreep is daadkracht nodig, en juist dat ontbeerde Balkenende-IV. De kans was groot dat ook over de bezuinigingen ruzie was uitgebroken.

De partijen moet nu in verkiezingstijd aangegeven waar volgens hen de pijn moet komen te liggen. Dat kan verhelderend werken. Behalve vertraging op enkele dossiers zal de val voor de agrosector geen grote gevolgen hebben. Na de verkiezingen is dat mogelijk wel het geval: het voortbestaan van het ministerie van LNV staat ernstig op de tocht.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  zwalker

  Goed idee Piet. Dan is er ook geen lijmpoging meer mogelijk!

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  En dat LNV verdwijnt is ook al geen drama.

 • no-profile-image

  boerin

  misschien moeten we ons eens afvragen wat lnv nog voor de boeren doet of is het gewoon het ministerie van natuur. als het geld uit brussel,bedoelt voor de landbouw, niet naar lnv gaat misschien is het potje van de natuur dan wel in 1x leeg en,vooropgesteld ik hou van de natuurlijke groei en bloei,dan hoeven we minder subsidie want al de extra lasten vanwege natuur hebben we dan niet meer.
  wat doet lnv nog voor goeds voor de landbouw.
  dan Verburg: is zij niet gewoon een trekpop op de juiste plaats? mag zij zelf nog wel iets of is landbouw in het verleden al geruild voor een 1 of andere belangrijke positie van NL. Het is nl niet alleen verburg die de landbouw weggooid, Veerman zei ook al dat we in het buitenland moesten gaan boeren als we werkelijk boer wilden blijven en laten we het niet hebben over de acties van Brinkhorst, en van Aartsen heeft helemaal niets gedaan voor de boeren
  Wie o wie kan en mag nog iets goeds doen voor de boeren, ik zelf denk dat het ruimings scenario voor boeren daar al uitgevoerd wordt.

 • no-profile-image

  wandelaar

  En het zou een Godsgeschenk zijn als dat mens van Verburg op zou hoepelen!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Het zou ook geen drama zijn als LTO zou verdwijnen. Liefst vandaag nog!

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Drentse Boerin, de grote buitenparlementaire sanering van de veehouderij is onder Van Aartsen in januari 1997 begonnen. Alleen wist hij niet dat het een geplande sanering was. De volgende ronde was de Mkz en daar wilde minister Hayo Apotheker zich niet voor lenen. Ook niet toen er 'enige druk' (denk daarbij aan een pief-paf- poefertje)op hem werd uitgeoefend. Zijn partijgenoot Brinkhorst ruimde met veel lol massa's melkveehouders en hun dieren het graf in. Daarom: stem nooit D66! Vervolgens zorgde Veerman voor de grootste ruimingen aller tijden. Tientallen miljoenen kippen, kalkoenen en hobbydieren. Hij peperde Gerda Verburg in dat ze alleen maar naar haar raadgevers (Veermans oud topambtenaren) te luisteren had. En aldus geschiedde, zodat we nu, na de geiten, een schapenmassacre te verwachten hebben. Mooier kan ik het niet maken en het enige wat jij kunt doen is ervoor zorgen dat jouw hele sociale omgeving zich af keert van het CDA. Want dat is het kwade genius achter alle agri-ellende!

 • no-profile-image

  piet

  En het mooist zou het zijn als het CDA in moleculen uit elkaar viel!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.