Home

Achtergrond 204 x bekeken

KNMI lanceert weeralarm 2.0

Het KNMI lanceert vandaag het weeralarm nieuwe stijl.

Het meteorologisch instituut krijgt ook een nieuwe website, waarop per provincie aangegeven staat wat de verwachte weerssituatie is.
Het KNMI liet eind augustus weten het weeralarm te gaan regionaliseren. Het weeralarm nieuwe stijl maakt deel uit van een pakket aanpassingen die worden doorgevoerd na overleg met staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer en Waterstaat). Het weeralarm kreeg vorige jaar een hoop kritiek te verduren omdat het te snel gebruikt zou worden.

Het KNMI blijft de enige organisatie die een weeralarm kan afgeven, maar voortaan vindt van tevoren meer overleg plaats met onder meer de politie, de ANWB, Rijkswaterstaat en commerciële weerbureaus. Zo wordt er voortaan beter in ogenschouw genomen hoe druk het op de weg of op het water is, als een weeralarm wordt overwogen. Bovendien moet voor 90 procent zeker zijn dat er extreem weer op komst is. In andere gevallen wordt voortaan een 'waarschuwing voor extreem weer' afgegeven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.