Home

Achtergrond 158 x bekeken

Industriële productie Japan stijgt verder

De Japanse economie vertoont nieuwe tekenen van herstel, met dank aan de vraag uit Azië. Het gevaar voor deflatie blijft wel op de loer liggen.

De industriële productie van Japan is in de maand januari met 2,5 procent gestegen ten opzichte van de maand ervoor, zo bleek vrijdag. Dat was de elfde opeenvolgende maand dat er meer werd geproduceerd. Het nieuwe cijfer komt naar buiten daags nadat de Japanse overheid liet weten dat de export in het hoogste tempo in dertig jaar tijd groeit.

Dat het gevaar voor deflatie nog niet geweken is, blijkt uit het feit dat de belangrijkste consumentenprijzen in januari met 1,3 procent daalden vergeleken met dezelfde maand een jaar eerder. Het is voor de elfde maand op rij dat de prijzen dalen. Het cijfer was wel overeenkomstig de verwachtingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.