Home

Achtergrond 380 x bekeken 2 reacties

IGC: tarwe oogst komt op 659 miljoen ton

Het areaal tarwe komt volgend seizoen op 222 miljoen hectare. Dat leidt tot een productie van 659 miljoen ton tarwe bij gemiddelde omstandigheden.

Dat stelt het International Grains Council (IGC) in de laatste oogstprognose. Het IGC gaat daarbij uit van gemiddelde weersomstandigheden. Het marktbureau verwacht dat het tarweareaal 0,8 procent kleiner uitvalt dan dit seizoen, dat eindigt op 30 juni. "De verwachte productie van 659 miljoen ton is 16 miljoen ton lager dan de oogst van dit seizoen."

Als de voorspelling uitkomt groeien de tarwevoorraden volgend seizoen opnieuw. Dit seizoen dekt de eindvoorraad op 30 juni 29,2 procent van de productie. Als het verbruik volgend seizoen opnieuw 4 miljoen ton stijgt, komt die uit op 647 miljoen ton. Dan groeit de voorraad met nog eens 12 miljoen ton naar 209 miljoen ton. De verhouding tussen eindvoorraad en productie stijgt dan naar 31,7 procent eind juni 2011.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  farmer

  Geen zorgen, ik zaai dit jaar geen tarwe en velen met mij. Dus dat scheelt vanuit Canada gauw 5 miljoen ton.

 • no-profile-image

  aad zwetsloot

  ik ben op zoek naar eco boeren om tarwezaad te kopen
  voor het maken van tarwesap
  in ned of belgie
  bvb hartelijk dank

  gr aad zwetsloot

Of registreer je om te kunnen reageren.