Home

Achtergrond 166 x bekeken

Fout piloot oorzaak crash bij Libanon

Een fout van de piloot is de oorzaak van de crash van een toestel van Ethiopian Airlines bij Libanon vorige maand, waardoor alle negentig inzittenden om het leven kwamen.

Dat heeft een bron dichtbij het onderzoek dinsdag bekendgemaakt. Het gaat om de eerste conclusie na onderzoek naar de vluchtgegevens die in de zwarte dozen van het toestel zijn opgeslagen. De datarecorders werden zondag uit zee gevist. Maandagochtend was een onderzoeksteam naar Frankrijk vertrokken met de vluchtrecorders.

Tot dusver zijn zeker 23 lichamen geborgen, maar zondag is ook een stuk van het toestel gevonden waarin zich vermoedelijk de meeste doden bevinden. Het vliegtuig crashte enkele minuten na de start in de Middellandse Zee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.