Home

Achtergrond 174 x bekeken

Files door sneeuw en gladheid

Gladheid en sneeuwval hebben woensdag in de avondspits lange files veroorzaakt.

Rond vijf uur stond er over een totale lengte van 380 kilometer file op de Nederlandse snelwegen. Daarmee kwam de voorspelling van de ANWB meer dan uit, dat er twee keer zoveel file zou staan als de 175 kilometer tijdens een doorsneewoensdag. In de ochtendspits was het woensdag ook al dringen geblazen vanwege de winters omstandigheden.

Vooral ten noorden en oosten van Utrecht liep het verkeer vast op spekgladde wegen. Er ontstonden kilometerslange files in beide richtingen op de A28 en de A27 ten noorden van Utrecht, de A1 Amsterdam-Utrecht-Apeldoorn en de A12 Den Haag-Utrecht-Arnhem. Volgens een woordvoerder van de ANWB viel het wat betreft ongevallen mee. Er waren geen "dramatische'' incidenten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.