Home

Achtergrond 185 x bekeken

FVO controleert PD bij inspecties boktor

De Plantenziektekundige Dienst (PD) heeft gemeld dat er tot op heden in totaal 347 aanvragen voor de extra inspectie zijn ingediend.

De keuringen verlopen voorspoedig en er zijn inmiddels al zo'n 270 bedrijven vrijgegeven. Alle urgentiegevallen (aangemeld tot 4 februari) zijn uitgezet bij de inspectieteams. De PD heeft vastgesteld dat er nog de nodige bedrijven zijn die geen aanvraagformulier voor de extra inspectie hebben ingediend. Bedrijven zullen opgeroepen worden om dit alsnog te doen.

Deze week zal een delegatie van de Food en Veterinary Office (FVO) uit Brussel van dinsdag tot en met donderdag in Nederland zijn om te bekijken of de door de PD genomen maatregelen in lijn zijn met de eisen zoals die gesteld zijn in de Europese beschikking (2008/840/EG).

De delegatie zal in Wageningen een toelichting krijgen op de genomen maatregelen en tevens zal een bezoek gebracht worden aan het diagnostieklaboratorium. De delegatie heeft aangegeven zich in Boskoop op de hoogte te willen stellen van de situatie in de zones van 100 en 200 meter en tevens zal de delegatie meelopen met een aantal inspecties.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.