Home

Achtergrond 165 x bekeken

FNV: nieuwe verkiezingen bieden kansen

"De timing is niet ideaal, maar nieuwe verkiezingen bieden wel kansen voor de toekomst'', zei voorzitter Agnes Jongerius van vakcentrale FNV vandaag in reactie op de val van het kabinet.

"We zitten nog altijd in een diepe crisis en juist deze week zijn stijgende werkloosheidscijfers aangekondigd. De deeltijd-WW moet dus snel verlengd worden en de zzp' ers van Nederland hebben ondersteuning nodig.'' Jongerius vindt dat Nederland juist nu behoefte heeft aan politici die krachtige beslissingen kunnen nemen.

Jongerius bekritiseert het gevallen kabinet omdat het geen visie had over de manier waarop er bezuinigd zou moeten worden. ,,Dit kabinet heeft domweg opdracht gegeven aan twintig werkgroepen om 20 procent te bezuinigen, zonder taboe, maar ook zonder enige visie. Ook hierover kunnen de mensen zich bij verkiezingen uitspreken. Dat biedt nieuwe kansen voor de toekomst'', aldus de FNV-voorzitter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.