Home

Achtergrond 208 x bekeken

FNV neemt gemeenten de maat

Doetinchem, Hengelo en Menterwolde zijn volgens de FNV de gemeenten met het beste sociale beleid.

Dat blijkt uit de Lokale Monitor Werk, Inkomen en Zorg die de vakcentrale vandaag presenteert.

De drie gemeenten kregen van de FNV 70 punten voor hun beleid op gebied van werk, inkomen en zorg. Sevenum en Rhenen staan onderaan met nul punten. Verscheidene gemeenten komen niet verder dan 5 punten, waaronder Almelo, Westland en Winschoten.

De FNV baseert de score op informatie van de gemeenten. Een lage score hoeft daarom niet per se te betekenen dat een gemeente slecht presteert in het sociale beleid; het kan ook komen doordat ze de gevraagde informatie niet hebben verstrekt. Aan het onderzoek deden 196 gemeenten mee, met in totaal 9,4 miljoen inwoners. Amsterdam is een goede middenmoter met 45 punten; Rotterdam scoort 50 punten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.