Home

Achtergrond 205 x bekeken

Eurolanden boeken handelsoverschot

De landen van de eurozone hebben in 2009 een handelsoverschot van 22,3 miljard euro geboekt.

In 2008 was nog sprake van een tekort van 54,7 miljard euro. Dat maakt het Europees statistiekbureau Eurostat bekend. In december kwam de export van de eurolanden 4,4 miljard euro hoger uit dan de import. In november bedroeg het handelsoverschot 4 miljard euro, zo bleek uit een tweede raming van Eurostat.

Een maand geleden werd voor november nog een overschot van 4,8 miljard euro gemeld. Analisten hielden voor december rekening met een positief verschil van 5 miljard euro.

De handelsbalans van alle 27 lidstaten van de Europese Unie samen vertoonde in 2009 een tekort van 105,5 miljard euro. In 2008 voerden de EU-landen samen voor 258,4 miljard euro meer goederen in dan naar het buitenland werden verscheept.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.