Home

Achtergrond 274 x bekeken

Engelsen willen gelijk speelveld bij dierenwelzijn

De Engelse National Farmers Union wil dat er binnen de EU meer een gelijk speelveld komt wat betreft dierenwelzijn.

Volgens de bond zijn de eisen op dat gebied in Engeland erg streng, terwijl andere landen minder strenge voorschriften hanteren. "Andere landen kunnen goedkoper werken omdat hun eisen niet zo hoog zijn als bij ons", aldus NFU vice-voorzitter en veehouder Meurig Raymond.

De NFU noemt het voorbeeld van de richtlijn voor pluimveebedrijven die voorschrijft dat legbatterijen in 2012 verdwenen moeten zijn. De Engelse regering houdt zich aan die richtlijn, maar recent heeft bijvoorbeeld Polen op uitstel aangedrongen. Volgens de NFU kost het invoeren van de voorschriften de Britse pluimveesector zeker 1,2 miljard euro aan extra investeringen.

Raymond: "Bespaar ons nieuwe regels voor dierenwelzijn totdat andere EU-landen op z'n minst de bestaande regulering hebben ingevoerd. De regels moeten volledig en eerlijk worden uitgevoerd in alle lidstaten en ook bij wereldwijde partners die met ons handel willen drijven. Dat moet het eerste uitgangspunt zijn."

Of registreer je om te kunnen reageren.