Home

Achtergrond 275 x bekeken

Eierproductie in Duitsland stijgt weer

De Duitse eierproductie zal vanaf april weer hoger zijn dan in dezelfde maand een jaar eerder.

Dat is voor het eerst sinds een jaar. Dat blijkt uit gegevens van het Duitse statistische bureau EMA. Het EMA verwacht dat de eierproductie in april zal uitkomen op 949 miljoen stuks. In 2009 was de productie in deze zelfde maand 908 miljoen stuks. De verwachte productie in april in Duitsland komt dan ook weer uit boven het niveau van 2008.

In april vorig jaar begon de eierproductie in Duitsland te dalen. Over heel 2009 kwam de eierproductie in Duitsland 3,4 procent lager uit dan in 2008. Dat hield verband met de verplichte ombouw naar alternatieve huisvestingsvormen. Als gevolg daarvan stegen de eierprijzen de afgelopen maanden naar recordhoogten.

Het Nederlandse Productschap Pluimvee en Eieren verwacht echter nog niet dat de Duitse importbehoefte op korte termijn weer af zal gaan nemen. In 2008 had Duitsland een zelfvoorzieningsgraad van 67 procent. Dat percentage is in 2009 als gevolg van de omschakelperikelen fors gedaald en het PPE verwacht dat het nog wel even zal duren voordat de zelfvoorzieningsgraad voor enkel scharreleieren in Duitsland weer op het zelfde niveau ligt. Dat betekent dus dat de vraag vanuit Duitsland naar Nederlandse eieren nog wel even zal blijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.