Home

Achtergrond 286 x bekeken

EU-landbouwministers verwerpen Italiaans verzoek staatssteun aan boeren

De EU-landbouwministers hebben gisteren een verzoek van Italië verworpen om boeren de komende drie jaar te steunen bij de aankoop van grond.

De Italiaanse minister Luca Zaia had de Landbouwraad eind november gevraagd om staatssteun te mogen geven voor grondaankoop; de economische crisis en specifieke kenmerken van de Italiaanse landbouw zouden dit verzoek rechtvaardigen. Het zou gaan om steun oplopend tot 80.000 euro per ontvanger, voldoende voor de aankoop van een kleine 30 hectare.

Met name Denemarken, Zweden en Duitsland verzetten zich gisteren tegen de Italiaanse staatssteun. Ook andere lidstaten opperden bezwaren. Voor goedkeuring was unanimiteit vereist. Eerder stemden de ministers wel in met vergelijkbare verzoeken van Polen, Hongarije en Litouwen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.