Home

Achtergrond 153 x bekeken

Duitsers uiterst ontevreden over regering

Duitsers zijn uiterst ontevreden over hun centrumrechtse regering. Nog nooit was een kabinet na de eerste honderd dagen zo impopulair.

Dat blijkt uit een opiniepeiling waarvan het resultaat donderdag is bekendgemaakt. Slechts 27 procent van de ondervraagden zegt tevreden te zijn met het werk van bondskanselier Angela Merkel en haar ploeg van christendemocraten (CDU/CSU) en liberalen (FPD). Vooral de FDP-ministers worden kritisch beoordeeld.

In 2006 kreeg de toenmalige regering van christendemocraten en sociaaldemocraten nog 55 procent instemming na de eerste honderd dagen. In 1999 was 38 procent tevreden toen de balans werd opgemaakt na de eerste honderd dagen van het kabinet-Schröder (sociaaldemocraten en Groenen).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.