Home

Achtergrond 294 x bekeken 3 reacties

Donner: meer werklozen in seizoensarbeid

Minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) verwacht dit jaar meer succes met het plaatsen van Nederlandse werkzoekenden op vacatures voor seizoenarbeid in de land- en tuinbouw.

Dat blijkt gisteren uit een brief van de minister aan de Tweede Kamer. Tot nu toe hadden banenprojecten met werklozen in bijvoorbeeld de aspergeteelt weinig succes. Er worden vooral veel Oost-Europese werknemers ingezet. Ook zijn er veel klachten over illegale arbeid.

Maar net als vorig jaar wil Donner met behulp van onder meer een oogstkalender proberen zo snel mogelijk bij uitkeringsinstituut en werkbedrijf UWV de vacatures in beeld te krijgen. Dankzij de kalender kan brancheorganisatie LTO Nederland bij het UWV op regionaal niveau aangeven op welk moment waar behoefte zal zijn aan wat voor soort seizoenarbeiders.

Toch bleven vorig jaar tweeduizend vacatures in de land- en tuinbouw onvervuld. Maar Donner is ervan overtuigd dat nu wel effectief werklozen geplaatst kunnen worden. Daarbij wijst hij op de economische situatie met minder vacatures en meer werkzoekenden. "Het is van groot belang iedereen in te zetten'', aldus de minister.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Deze uitspraak deden ze 20 a30 jaar geleden ook al,het resultaat was nihil,ze moesten steeds weer mensen uit het buitenland halen

 • no-profile-image

  respect

  Zo Boer Mieras, ik weet niet of jij dit nu serieus meent, maar zo ja, dan be je werkelijk geen knip voor de neus waard. Wat een arrogantie. Ik zit niet in de asperges, (maar bloembollen) dus ik weet wel waar ik het over heb. Geen haar op me hoofd die erover prakkizeert om een werkloze nederlander aan te nemen, want die hebben allemaal zo'n mentaliteit als Boer Mieras. Dankzij de Polen drijft onze economie nog enigzins voort!!!

 • no-profile-image

  boer mieras

  laat die ambtenaren zelf lekker asperges gaan steken er is geen groter rotbaan dan een hele dag in die grond te steken .laat dat lekker door polen doen

Of registreer je om te kunnen reageren.