Home

Achtergrond 207 x bekeken 2 reacties

Deskundige waarschuwt Kamer voor JSF

Nederland gaat hoe dan ook de mist in met de Joint Strike Fighter (JSF/F-35), het in ontwikkeling zijnde Amerikaanse gevechtsvliegtuig.

Het toestel wordt veel later dan gepland opgeleverd, wordt veel duurder dan verwacht en de kwaliteit minder dan beoogd. De luchtmacht, die met de JSF aan de top wil zitten, zal zich juist in de marge plaatsen.

Die ondubbelzinnige en harde boodschap kreeg de Tweede Kamer woensdag te horen van deskundige Johan Boeder in een hoorzitting die de PvdA, SP, GroenLinks en PVV hadden georganiseerd. Zij wilden de criticus horen in de aanloop naar het verwachte kabinetsbesluit om een tweede testtoestel aan te schaffen. Ook het CDA, voorstander van de JSF, schoof aan bij het gesprek.

Boeder is als ontwerper van softwaresystemen een zelfstandig ondernemer en beschouwt zich als onafhankelijke JSF-expert.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  sjeng

  Moet weer aan die 35 miljard denken die we moeten ophoesten. Horende wat die vliegtuigjes kosten denk ik dat we met deze geld over de balk al een flink stuk van die 35 af kunnen knabbelen, zonder de inwoner van nederland aan de zak te gaan.
  Ik ben pas 3 dagen aan het tellen, maar we komen al snel in de richting

 • no-profile-image

  gert

  Het nieuwe financiele debacle wat er aan komt,wordt ook weer een bodemloze put.Toys for the boys. Nederland wil graag aanzien in de wereld,gaat weer over de rug van de belastingbetaler

Of registreer je om te kunnen reageren.