Home

Achtergrond 172 x bekeken

Deltacommissaris officieel aan de slag

Oud-topambtenaar Wim Kuijken heeft maandag officieel zijn eerste werkdag als Deltacommissaris.

In die functie moet hij het kabinet adviseren over het op lange termijn 'waterveilig' houden van Nederland. Kuijken moet de partijen aansturen die betrokken zijn bij het zogenoemde Deltaprogramma. Een "open houding en het stimuleren van spraak en tegenspraak'' zijn van belang, aldus Kuijken maandag. "Het geïnvesteerd vermogen en het aantal mensen achter de dijken zijn vele malen groter dan in de jaren zestig van de vorige eeuw. Om Nederland veilig te houden en zoetwater te garanderen, moeten we nu aan de slag met urgente vragen voor de toekomst.''

Volgens hem zijn er in ieder geval vier kwesties die binnen vijf jaar om een antwoord vragen. Het gaat dan om het herzien van de veiligheidsnormen, het garanderen van zoetwatervoorziening voor de toekomst, het peilbeheer van het IJsselmeer en de bescherming van Rijnmond en de Drechtsteden.

Kuijken begint zijn eerste werkdag als Deltacommissaris maandagochtend met het bijwonen van de jaarlijkse herdenking van de Watersnoodramp '53.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.