Home

Achtergrond 223 x bekeken

DSB-gebouw wordt gemeentehuis Medemblik

Het gemeentehuis van Medemblik wordt ondergebracht in het gebouwencomplex van de DSB Bank.

Dat maakten de drie gemeenten Wervershoof, Andijk en Medemblik vandaag bekend. De gemeenten fuseren per 1 januari volgend jaar tot één gemeente, die de naam Medemblik krijgt.

Op 3 maart besluiten de drie gemeenteraden over het krediet dat nodig is voor de aankoop. De gemeenten hebben hierover overeenstemming bereikt met de curatoren van de failliete DSB Bank. Het is onbekend hoeveel de fusiegemeente betaalt voor de nieuwe huisvesting.

De DSB huist in drie gebouwen in Wognum, een dorp in de huidige gemeente Medemblik. Volgens een woordvoerder van DSB wil de gemeente voor het eind van het jaar twee van deze panden tot haar beschikking hebben.

In het kantorencomplex werken momenteel zo'n vijfhonderd mensen. "Dat wordt gestaag minder'', aldus de zegsman. Tegen de tijd dat de gemeente Medemblik naar Wognum verhuist, moet het resterende DSB-personeel zijn ondergebracht in één pand.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.