Home

Achtergrond 251 x bekeken 1 reactie

Cohen roept jongeren op te gaan stemmen

Burgemeester Job Cohen van Amsterdam stuurt 8600 Amsterdamse jongeren die volgende week voor het eerst naar de stembus gaan, een brief met de boodschap 'Jij hebt het voor het zeggen op 3 maart'.

Hij roept de jeugd hierin op gebruik te maken van hun stemrecht, maakte de gemeente vrijdag bekend. De brief is een van de maatregelen om jongeren naar de stembus te krijgen. Verder krijgen 21.000 jonge kiezers woensdag, op de dag van de verkiezingen, 's ochtends om half tien, een sms'je waarin ze worden opgeroepen te gaan stemmen. Dit is een initiatief van stadsdeel Zuidoost.

Op de stembureaus werken bovendien vijfhonderd studenten van de hogeschool INHolland mee als teller. In Amsterdam hebben 604.000 kiesgerechtigden stempassen ontvangen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  marco hofman

  Een belangrijke aanvulling.
  Naast student tellers hebben zich ook 250 studenten van INHolland aangemeld om op 3 maart de hele dag actief te zijn als stembureaulid.
  Mooi voor de vergroting van de politieke betrokkenheid en vergroting van het inzicht in oranisatorische en logistieke kanten van verkiezingen!

  Marco Hofman
  Projectleider INHolland werving studenten stembureaus

Of registreer je om te kunnen reageren.