Home

Achtergrond 196 x bekeken

Claims vakheffing PT lopen op tot 20 miljoen euro

Het Productschap Tuinbouw heeft 18 bezwaarzaken en vier lopende beroepszaken van bedrijven die vakheffing terugvorderen vanuit de periode van het failliete Sierteelt Bemiddelingscentrum (SBC).

De claims bedragen circa 20 miljoen euro. De vier beroepszaken zijn in behandeling bij het College van Beroep voor Bedrijfsleven. Recent sprak het college uit dat de vordering van Bulb Invest op terugvordering van vakheffingen niet gehonoreerd hoefde te worden. Volgens het PT betekent dit het aannemelijker wordt dat het college bij de vier lopende beroepszaken ook tot die conclusie komt.

Het PT heeft, naar aanleiding van de claims van bedrijven bij het PT, bij de curator van het SBC een vordering van 20 miljoen euro ingediend. Volgens het PT is de vakheffing echter niet afgedragen door het SBC, dus kan PT ook geen vakheffing terugbetalen.

De komende maand wordt mogelijk duidelijk hoe hoog de claim wordt bij het PT en de curator van het SBC. Als het college claims van bedrijven aan het PT blijft afwijzen zal de vordering van het PT op SBC ook mogelijk verminderen. Als het PT geld krijgt uit het faillissement van SBC kan dat juist ook gevolgen hebben voor bezwaarzaken, stelt het PT.

Of registreer je om te kunnen reageren.