Home

Achtergrond 160 x bekeken

Chaos in Rome door sneeuw

Het oude centrum van Rome is vrijdag bedekt onder een zeldzame laag sneeuw.

Het is voor het eerst sinds 1986 dat er zoveel sneeuw is gevallen. Dat meldden Italiaanse media vrijdag. Het wereldberoemde Colosseum en het naastgelegen Forum Romanum zijn uit veiligheidsoverwegingen gesloten. Het verkeer in de Italiaanse hoofdstad is door de sneeuwlaag van 3 centimeter chaotisch en sommige bussen rijden niet. De twee vliegvelden Fiumicino en Ciampino ondervinden weinig hinder.

De afgelopen vijf jaar is er in de Italiaanse hoofdstad geen vlokje sneeuw gevallen. "Binnen een paar minuten was alles wit'', vertelde een inwoner.

Het heeft vrijdag in Italië van noord tot zuid gesneeuwd, en dat is uitzonderlijk. Op het eiland Sardinië waren sommige scholen gesloten, zodat kleine kinderen voor het eerst in hun leven konden sleeën.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.