Home

Achtergrond 1130 x bekeken 2 reacties

CZ Rouveen troeft grote zuivelcoöperaties af

Zuivelcoöperatie Rouveen betaalt de leden over het jaar 2009 een gemiddelde voorschotprijs van €  27,25 per 100 kilo melk exclusief btw en inclusief PZ-heffing.

Dit blijkt uit berekeningen van het Agrarisch Dagblad. De kleine zuivelcoöperatie troeft daarmee de grote zuivelverwerkers in Nederland af. De Noord-Hollandse kaascoöperatie Cono Kaas betaalt over 2009 een gemiddeld voorschot van €  27,18 per 100 kilo. Dit bedrijf dankt de hoge melkprijs vooral aan het succes van haar Beemsterkazen. CZ Rouveen produceert een mix van diverse kazen, zowel van koeien- als van geiten- en schapenmelk. Daarbij verwerkt het gangbare, biologische en biologisch-dynamische melk. Overtollige melk wordt verwerkt tot foliekaas.

Op de derde plaats naar Rouveen en Cono komt Bel Leerdammer, ook een kaasproducent. Dit bedrijf betaalt de leden over 2009 een gemiddeld voorschot van €  26,52 per 100 kilo. Of Bel Leerdammer met de melkprijs ook dit jaar zo dicht in de buurt blijft van Cono is de vraag. De koppeling tussen de melkprijzen van Cono en Bel Leerdammer, die de leveranciers in 2007 was toegezegd, is per 1 januari 2010 vervallen.

Particuliere verwerker Nemelco komt met een melkprijs van €  26,34 per 100 op de vierde plaats. Het keert echter geen nabetaling uit, waardoor de leden van FrieslandCampina uiteindelijk mogelijk meer melkgeld ontvangen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    ..

    En dan te bedenken dat Rouveen nog meer kan uitbetalen (aldus de eigen directie), dit alleen niet doen om "vriendjes" te blijven met FC...

  • no-profile-image

    r

    wie heeft er gelekt?

Of registreer je om te kunnen reageren.