Home

Achtergrond 190 x bekeken

CDA zet vraagtekens bij vakantiespreiding

Het CDA vraagt zich af of de nadelen van de vakantiespreiding voor scholieren niet groter zijn dan de voordelen.

De partij heeft op internet een meldpunt ingericht, waarop ouders hun ervaringen met de spreiding kwijt kunnen. In Nederland gelden voor de zomervakantie verplichte vakantiedata en voor de overige vakanties adviesdata. Doel daarvan is het beperken van de verkeersdrukte en het voorkomen van overvolle recreatieparken en campings.

Maar volgens CDA-Tweede Kamerlid Jan de Vries lopen gezinnen vaak tegen problemen aan. Sommige gezinnen hebben meerdere kinderen die naar scholen gaan in verschillende regio's. Omdat er soms sprake is van afwijkende vakantiedata, kunnen deze gezinnen niet meer gezamenlijk op vakantie. Op verzoek van De Vries gaat de Kamer over de kwestie in overleg met de regering.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.