Home

Achtergrond 162 x bekeken

CDA: debat in Europarlement over Griekenland

De christendemocratische EVP in het Europees Parlement wil volgende week een debat met de Europese Commissie over de financiële problemen in Griekenland en enkele andere lidstaten. CDA-Europarlementariër Corien Wortmann heeft dat woensdag gezegd.

Volgens haar is de EVP tevreden over de manier waarop de Europese Commissie de Griekse regering woensdag de wacht heeft aangezegd. Maar het dagelijks bestuur van de EU moet erop toezien dat de EU-lidstaten geen slappe knieën krijgen, aldus Wortmann. "Er mag geen bonus komen op slecht herstelbeleid.''

Griekenland is in de problemen gekomen door een veel te hoog begrotingstekort. Ook in onder meer Portugal, Spanje en Ierland zijn de overheidsfinanciën verre van gezond. De christendemocraten willen dat de EU-begrotingsafspraken, waarin staat dat lidstaten hun tekort onder de 3 procent van het bruto binnenlands product moeten zien te houden, strikt worden toegepast.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.