Home

Achtergrond 198 x bekeken

CBB: Bulb Invest claimt onterecht 1,5 miljoen euro

Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBB) stelt dat investeringsmaatschappij Bulb Invest geen aanspraak kan maken op restitutie van vakheffingen aan het Productschap Tuinbouw.

Het gaat om 1,5 miljoen euro die het inmiddels failliete Sierteelt Bemiddelingscentrum (SBC) zou hebben ingehouden en overgemaakt aan het PT.

Het CBB stelt dat niet is aangetoond dat vakheffingen bij investeringen op nieuwe bloembollen zijn ingehouden door SBC. Volgens Eelke Muller, curator van het SBC, is de uitspraak interessant omdat het college tot de conclusie komt dat vakheffingen niet zijn ingehouden en afgedragen. "Die conclusie trok ik al eerder."

In de afwikkelingszaak rond het faillissement van SBC heeft het PT een voorlopige vordering van circa 20 miljoen euro bij het bemiddelingscentrum uitstaan voor niet afgedragen vakheffingen.

In maart voert Muller een rechtszaak tegen circa honderd partijen die voor het faillissement ten onrechte 64 miljoen euro uitgekeerd kregen. Muller verwacht dat de afwikkeling daarmee in een stroomversnelling komt. ”Als het geld terug is, kunnen we gelijkheid van crediteuren herstellen.

Het PT komt als crediteur na de fiscus en UWV.

Of registreer je om te kunnen reageren.