Home

Achtergrond 156 x bekeken 1 reactie

Brussel: herstel economie nog fragiel

De Europese economie herstelt geleidelijk, maar kampt nog met veel tegenwind.

De Europese Commissie past daarom de eerdere raming van 0,7 procent groei in 2010 in de EU en het eurogebied niet aan.

De Europese Commissie, die dit vandaag meldde, past wel de raming voor het eerste halfjaar iets naar boven bij. Maar omdat de raming voor het tweede halfjaar iets wordt verlaagd, blijft Brussel per saldo uitgaan van 0,7 procent voor heel 2010.

"Het herstel van de economie zet door, maar is nog fragiel'', zei EU-commissaris Olli Rehn (Economie). "We moeten nu zowel werken aan economisch herstel als aan versterking van de overheidsfinanciën. Dat is nodig voor een blijvende groei en het creëren van banen.''

De overheden in bijna alle EU-landen kampen met grote tekorten door de grote steunmaatregelen voor de economie, zoals de sloopregeling voor auto's. Die steun heeft volgens de Europese Commissie een grote rol gespeeld bij het herstel.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Daarom trekken ze nog weer 150 personeelsleden aan

Of registreer je om te kunnen reageren.