Home

Achtergrond 216 x bekeken 1 reactie

Britten voeren strafkorting in bij dierziekte

Het Britse landbouwministerie Defra is van plan strafkortingen in te voeren bij de compensatie van veehouders bij uitbraken van dierziekte.

Dat blijkt uit de nieuwe diergezondheidswet die bij het parlement is ingediend.

De kortingen worden toegepast als veehouders onvoldoende hygiënemaatregelen hebben genomen of de transportbeperkingen hebben overtreden.

De Britse boerenbond NFU is bang dat het systeem van strafkortingen niet goed valt in te voeren, zonder dat er sprake is van ongelijke behandeling of disproportionele kortingen.

De wet houdt ook in dat er een nieuwe diergezondheidsorganisatie wordt opgezet, die verantwoordelijk wordt voor het diergezondheidsbeleid.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Patrick

    Wel, dit bericht geeft wel aan welke richting we op gaan.
    Misschien niet op de Engelse manier.
    Maar dierziektes, ruimingen, inentingen, oorzaken en gevolgen moeten wel in de sector gedragen worden. Hoe is een 2e zaak. Ik bedoel niet als sector helemaal los gaan, en als er een probleem is zeggen, ik kon er niets aan doen. Risico en afweging zal dat worden, en moet beleidskader voor gemaakt worden. Wel, de denktanks in de landbouw sector zullen overuren moeten gaan maken, tenminste als ze er zijn die denktanks. Ze zijn er toch wel? U weet het gezegde, als U zelf niet denkt, denkt een ander wel voor U!! Zorg wel dat je als boer de verantwoording neerlegt bij je belangen behartigers, dierenartsen, bij je verwerker, en vermarkter. Zij zullen er alles aan doen om die verantwoordelijkheid niet te nemen, want lekker uren schrijven, en makkelijk afnemen, en geen risico nemen of dragen is natuurlijk voor hen het motto.

Of registreer je om te kunnen reageren.