Home

Achtergrond 171 x bekeken

Britse veehoudersbond wil EU-geld gelijk delen

De Britse organisatie van melkveehouders Royal Association of British Dairy Farmers (RABDF) wil dat de extra EU-steun voor de melkveesector eerlijk verdeeld wordt onder alle veehouders.

"Iedere boer is getroffen door de wereldwijde neergang van de marktprijzen, dan moeten ze ook allemaal evenveel steun krijgen," aldus beleidsmedewerker Tom Rabbetts.

Groot-Brittannië heeft 28 miljoen euro te verdelen uit het EU Dairy Fund van 300 miljoen dat Brussel wegens de crisis in de melkveehouderij beschikbaar heeft gesteld.

Het plattelandsministerie Defra denkt er over 5,7 eurocent te betalen over de eerste 100.000 liter en vervolgens 0,17 eurocent over de overige producten.

De RABDF denkt echter dat dat ten onrechte kleinere veehouders zou bevoordelen. "Dat zou een voordeel betekenen voor hooguit 3.500 boeren terwijl er veel meer door de prijsval zijn getroffen. Wij hebben geen enkel bewijs gezien dat kleine boeren meer last hebben gehad dan de grootste melkproducenten," stelt RABDF-beleidsmedewerker Rabbetts.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.