Home

Achtergrond 233 x bekeken

Brand verwoest stolpboerderij in Waarland

Een stolpboerderij in Waarland (Noord-Holland) is vanochtend door brand volledig verwoest.

Twee bewoners moesten met ademhalingsproblemen voor behandeling naar het ziekenhuis. Zij maken het relatief goed, zei een woordvoerder van de politie.

De brand ging gepaard met enorme rookontwikkeling. Elf mensen van omliggende woningen moesten hun huis verlaten. Zij werden opgevangen door buren. Bewoners in de wijk kregen het advies hun ramen en deuren gesloten te houden. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

De gemeente Harenkarspel, waar Waarland onder valt, waarschuwde schaatsers zich niet op het ijs in Waarland te begeven. Om de brand te blussen gebruikte de brandweer water uit sloten en vijvers, waardoor het ijs onbetrouwbaar is geworden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.