Home

Achtergrond 1209 x bekeken 31 reacties

Bouw 16 melkveebedrijven VS vertraagd

De bouw van zestien melkveebedrijven in de VS door Vreba-Hoff, is vertraagd of stopgezet.

Dat meldt de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Van deze 16 bedrijven zijn er twee bijna klaar, aldus Willy van Bakel, topman bij Vreba-Hoff in de krant. Bij de overige bedrijven is de bouw in voorbereiding.

Een van de belangrijkste geldschieters van Vreba-Hoff, de coöperatieve landbouwbank Agstar, heeft volgens de krant in 2008 nog plannen geblokkeerd om voor 150 miljoen dollar (ruim 110 miljoen euro) nieuwe melkveebedrijven te bouwen voor Vreba-Hoff. Dezelfde bank heeft de laatste vier maanden zeven rechtszaken aangespannen tegen Vreba-Hoff en bedrijven met Nederlandse melkveehouders. Daarbij zijn in totaal negen melkveebedrijven betrokken. De bank heeft beslaggelegd op de bedrijven, of de procedure daarvoor in gang gezet, omdat betalingsverplichtingen niet zijn nagekomen. Het betreft bijna allemaal leasebedrijven van Vreba-Hoff, de firma waarmee tientallen Nederlandse melkveehouders naar de VS zijn geëmigreerd.

Zoals eerder in het Agrarisch Dagblad verwijten nu ook in The Wall Street Journal melkveehouders de firma dat die hen veel te hoge kosten in rekening heeft gebracht en ze financieel heeft uitgekleed. Andere melkveehouders nemen het daarentegen juist op voor Van Bakel.

Van Bakel ontkent dat boeren door zijn toedoen in problemen zijn gekomen en wijt de tegenslag aan de economische recessie, de scherpe daling van de melkprijs en slecht financieel management van de desbetreffende boeren. Hij noemt het ongelooflijk dat juist deze boeren hem nu de zwartepiet toespelen. Ze zoeken gewoon een zondebok, aldus Van Bakel.

Van Bakel zegt opnieuw snel financiële steun te verwachten van tenminste twee grote investeerders uit India. Dit kapitaal moet worden gebruikt om schuldeisers af te betalen, melkveebedrijven waarop beslag is gelegd terug te kopen en nieuwe melkveebedrijven te bouwen in Afrika en India.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Zijn er nu nog mensen

  Amen!

  Mooi gesproken, 100% waar.

 • no-profile-image

  Dirk

  7 jaar geleden zei een goede kennis van me dat dhr van Bakel een gladde jongen was. dat je gerust zaken met hem kon doen ,maar dat je wél moest zorgen dat je nóg gladder was dan hij (indien mogelijk) deze uitspraak werd hem toen door menigeen kwalijk genomen. de tijd heeft geleerd dat hij gelijk had.

 • no-profile-image

  Female US of A

  En nee, hij heeft niet alleen gebruik gemaakt van de situatie. Hij besodemietert een ieder waar hij/zij bij staat op slinkse wijze. De bank, de boer, de aannemer. Een ieder waarmee hij zaken doet. En waarom? Om er beter van te worden? Snapt hij dan nog niet dat je niks mee kunt nemen aan het einde van de 'rit'?

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  zeg info, je moet wel goed lezen.
  Vreba-Hoff Dairy Development, LLC, Vreba-Hoff Dairy Leasing, LLC, Vreba-Hoff Holdings, LLC, Wilhelmus Van Bakel, John H. Vander Hoff, Dirk Zwier Maat, Waste Galore, Inc., First National Bank, Clair W. Harting, MacAllister Machinery Co., Inc., Lou Ann Wannemacher, Beverly A. Fuerst, Dennis M. Cox, Wild Cat Farms, LLC and Rabo Agrifinance, Inc.
  Hier heb je ze allemaal!

 • no-profile-image

  Farmer

  Een mooi overzicht wat Vrebahoff allemaal heeft uitgespookt op zijn eigen bedrijven in Hudson Michigan in 9 jaar tijd. Niet echt rooskleurig...
  http://www.michiganfarmbureau.com/farmnews/transform.php?xml=20100130/Vrebahoff.xml

 • no-profile-image

  Wist het al lang

  Het is toch wel erg makkelijk om de schuld op je "eigen" klanten te gooien. Willy moet niet vergeten waar hij het geld in eerste instantie van gekregen heeft. Er waren al problemen voordat de crisis begon en hij weet dat donders goed. In het begin was het breakeven 12,50 of id maar later werd dat makkelijk 16,50. Met die cijfers kun je hier nooit winstgevend draaien. Van Bakel wist dit van te voren maar heeft niet gerekend op de lage melkprijs en ed en was toen niet meer in staat om de bedrijven die problemen hadden op te kopen met eigen geld. Zodra er minder mensen tekenden wist ie dat ie in de problemen zou komen maar dat wil hij niet toegeven. Een "echte" vent zou dit toegeven maar we weten allemaal dat ie dat niet is. En voor T Willemsen sta je nog steeds op de PR loonlijst? Zo ja, schaam je er zijn landgenoten die nog steeds geld moeten hebben van VB en jij prijst hem nog steeds de hemel in......

 • no-profile-image

  een ervaringsdeskundige

  Een ieder die een gedegen opvoeding heeft genoten, en die het Vreba-Hoff gebeuren gevolgt heeft zal moeten beamen dat Willy van Bakel alle menselijke fatsoens normen en waarden heeft overschreden/overschrijdt. Hij heeft de boeren door zijn manier van toedoen niet alleen het vertrouwen in hem ontnomen, zoniet nog erger het vertrouwen dat boeren hebben in het goede van de mens in zijn algemeenheid . En dat is een groot goed.
  Willy van Bakel spoort niet. Hij heeft last van grootheidswaanzin. Hij is door de macht van geld totaal vervreemd van enige vorm van menselijkheid. Zelf kan hij de grens tussen mijn en dijn niet meer trekken. Het gaat hem niet om de boer, de aannemer of welke (zakelijke)relatie dan ook, nee het gaat om hem en het geld. Hij gedraagt zich als God op aarde , onsterfelijk en ver boven U en ik en iedereen verheven.Onderwijl een spoor van ultieme vernietiging achter latend.
  Zolang je naar zijn pijpen danst, ben je een bovenste beste. Da s de club die hem noodgedwongen zolang het nog duurt de hand boven het hoofd houdt. Natuurlijk moet je ook een paar pr bedrijven hebben nietwaar? Anders werkt het spelletje niet. Maar wee degene die uit het gelid loopt. Weet je wel wie ik ben!? Die wordt onmiddelijk en zonder pardon met veel gebruikelijk van Bakel tamtam gedegradeerd tot de grootste oplichter/slechtste/domste boer die er op deze aardkloot rondloopt. Hoor notabene wie het zegt! Als een kwajongen die door de schoolmeester de hoek in wordt gestuurd. Als we 70 jaar terug leefden zouden we door Herr van Bakel tegen de muur zijn gezet. Als je het toppunt van arrogantie zou moeten definieren, zou hij het synoniem zijn. Er is werkelijk maar een plek voor deze zelfzuchtige, ordinaire praatjes verkoper en dat is een lange welverdiende vakantie achter de tralies, naast die van de eveneens verguisde Bernie Madoff. Al zullen sommigen dat begrijpelijkerwijs nog te sympathiek vinden. Deze man heeft bewust levens(werken)
  geruineerd, hardwerkende families in het ongeluk gestort met voorbedachte rade. De betrokkenen rest niets anders dan de schade op te nemen, nadat de rook is opgetrokken, en met de geestlijke/financiele consequenties die dit voor hun teweeg heeft gebracht trachten te leven. Want een ding is overduidelijk, op enig gevoel van medeleven, spijtbetuiging, of nog beter een schadeloosstelling voor de desbetreffende betrokkenen van hem en alle die geassocieerd zijn met de Vreba-Hoff organisatie hoeft echt niemand te rekenen.

 • no-profile-image

  gelukkig

  Het is toch wel de arrogantie ten top van WvB. Zodra er een handtekening is gezet voor een project heb je helemaal niets meer te vertellen. Iedere dollar die er dan uitgegeven wordt gaat door de handen van WvB en iedere beslissing die wordt genomen wordt door de Heren van Vrebahoff gedaan omdat zij de know how (Ja laat me niet lachen)hebben.Wanneer je geluk hebt kun je dan het bedrijf gaan managen wat hun voor jou geregeld hebben en als het dan misgaat met het bedrijf dat door hun is opgezet, JA, DAN ben jij aan de beurt. Dan krijg jij de VOLLE laag. Waarom zijn er bedrijven die zonder de bemoeienis van Vrebahoff goed draaien???????/ Waarom zijn de bedrijven waar Vrebahoff bij betrokken is altijd in de problemen???????? Waarom zijn hun eigen bedrijven altijd negatief in het nieuws????? Waarom is de lijst van milieu delicten zo lang van hun bedrijven????????? Is dit omdat zij de goede managers zijn. Wij zijn eens met een tour meegeweest en hebben het allemaal aangezien. Hun bedrijven lagen er afgelikt bij,maar als je dan enkele maanden later kwam was dat wel even anders. Wij zijn ook enkele malen bij Hopewell geweest. Dat was toen een nieuw bedrijf. Goed gemanaged en lag er keurig bij. Als je zoiets ziet dan begint het toch te kriebelen. Dan hoor je later dat dit bedrijf door Vrebahoff is overgenomen, om wat voor reden dan ook, dan ga je toch weer twijfelen. We zijn er enkele maanden geleden nog eens geweest en we konden onze ogen niet geloven. Zo'n mooi bedrijf in een jaar tijd helemaal in de vernieling geholpen. Echt zonde. Vrebahoff had dit bedrijf weer onder hun mangament en dan zie je wat er gebeurd. Zij bezorgen de melkveehouderij een slechte naam met deze activiteiten. Jammer.

 • no-profile-image

  wie

  Als het allemaal zo erg is als velen schrijven. Zal hij neem ik aan wel af en toe on uitgenodicht bezoek krijgen of gaan krijgen. Of is zijn veblijfsplaats geheim.

 • no-profile-image

  unaaitmesteedsofamerica

  Beste Willy, ik vind het best dat je met nieuwe geldschieters je problemen hier probeert op te lossen. Dat is nog steeds geen Eigen Vermogen als ik het goed begrijp, het is van investeerders! Die doen het niet voor niets, ook dat weet jij. Als je die problemen die je nu hebt, wel of geen eigenschuld, wilt voorkomen zal ik eens aan je eigenvermogen gaan werken ipv vluchten na India en Afrika. Maakt je leven een stuk gelukkiger zowel prive als zakelijk. Laten we eerlijk wezen het is natuurlijk knap kloten als je naam steeds weer gekoppeld wordt aan een rechtzaak of financeel debakel van een van jouw klanten. Succes en we drinken er een biertje op later!

 • no-profile-image

  Paul B

  De Cda ja,jippie,jee bank komt in het artikel niet echt aan bod. Terwijl de gevolgen voor die bank nog wel groter kunnen zijn dan voor agstar. Erg eenzijdig artikel dus.

 • no-profile-image

  Toeschouwer

  Heeft Van Bakel er al over nagedacht hoe hij die Indische investeerders ooit terug kan betalen, die zullen toch wel meer dan 10% rente eisen. Dan moet je geen melkkoeien houden, als er weinig of geen eigen vermogen meer is. Zeker niet als hij blut is en nog vele schuldeisers moet betalen. En zijn “eigen bedrijven” moet terug kopen van de bank. En hoe kan hij daarna het vertrouwen van de banken en de goede bouwaannemers terug winnen? In de zomer van 2008 kon hij zijn onderaannemers in de bouw al niet meer betalen, dat was al voor de economische crisis en de melkprijzen waren nog hoog. Toch is volgens hem de crisis en de lage melkprijs de oorzaak van de huidige problemen. En de bekwame boeren uit Nederland haalt hij opnieuw door het slijk, die vooral door zijn toedoen hun bedrijf hebben moeten opgeven plus alle ellende die ze al meegemaakt hebben door zijn toedoen. Als AGD een imago test zou houden onder alle vrebahoff klanten in Amerika. Dan zal het een uitslag worden van 1 tevreden klant op 10 ontevreden klanten als iedereen zijn eigen gedacht wil invullen. Maar blijkbaar heeft Meneer dit nog niet door. Vergelijkbaar met de DSB Bank van Dirk Scheringa. Eerst was er niets aan de hand en een beetje later was de bank failliet.

 • no-profile-image

  Farmer

  @netnietgetekend, in die tijd waren wij ook daar en ook net niet getekend, wat jij zegt klopt, toen ons verteld werdt dat wij het geld aan hun moesten geven zodat hun het zouden bouwen met hun kennis, ging bij mij de haren overeind staan, dacht mooi niet, heb later eens gegoogled en zag al die mest violations en zei later tegen hun daar krijgen jullie nog problemen mee als je dat niet veranderd, toen lachten hun, nu niet meer.

 • no-profile-image

  Boer

  En als iemand anders je handje vast moet houden ben je waarschijnlijk niet klaar om te emigreren.

 • no-profile-image

  Pas op voor de wolf

  Het wordt net zolang herhaald, tot dat iedereen weet, dat ze NOOIT zaken moeten doen met het hele Vreba-concern. Dan pas is de missie geslaagd, en zijn er vele gezinnen gered van de ondergang. Goed werk AGD.

 • no-profile-image

  keutelboer

  Aasgieren ? Ik zou dan eerder kannibalen zeggen , want ze vreten je helemaal op als je niet oplet . Aasgieren eten de restanten op . Of dit opvreten dan eerlijk of oneerlijk is wil ik eigenlijk niet over oordelen . Dat moet ieder maar voor zig zelf doen . Iemand staat uit het niets op begint een handel . Dan merkt hij dat hij dikke winsten kan pakken omdat boeren met elkaar over en weer geen goed contact hebben over prijzen . Hij kan met dat geld thuis veel melkkoeien gaan houden . Wordt aangezien als deskundig man en velen volgen zijn raad .Door concurentie enz wordt Nederland te klein voor hem . Dus naar Amerika met zijn nieuwe bedrijfstak . In Nederland bedrijf van klant verkopen en goed aan verdienen en in Amerika een bedrijf verkopen en goed aan verdienen . Dit door goede verkoop verhalen en hun bedrijven daar als showroom te laten zien . De mensen die daar zijn om te kijken zijn meestal al rijp voor zaken doen . Als ze dan een zogenaamde duskundige als bemiddelaar hebben en zien en horen dan alleen maar positieve dingen gaan snel voor de bijl .Wat dan meestal vergeten wordt is om zelf op onderzoek uit te gaan en de beslising wat uit te stellen . Want meestal wordt er wat druk op de ketel gezet . Als er morgen een anderkomt ben je te laat . Hier is eigenlijk niks mis mee , want men hoeft geen zaken met deze persoon te doen . Men kan elders prijzen , voorwaarden, gebruiken , enz vragen .En degene die hem hun opbrengst van de boerderij in Nederland in handen hebben gegeven zijn ook zelf verantwoordelijk voor het verlies van hun geld .Hopenlijk hebben ze de bedragen en de voorwaarde voor gebruik van dat geld wel bij notaris vast laten leggen . Zodat ze indien nodig wat aan kunnen tonen als bewijs . En hopenlijk valt er dan wat te halen .Dan gaan ze de bedrijven in Amerika splitsen van hun bedrijf in Nederland . Dit om zo dit bedrijf veilig te stellen . In mijn ogen geven ze hiermee aan dat ze het in Amerika niet meer als te redden zien . Nogmaals ik wil en kan er niet over oordelen of dat dit eerlijk of oneerlijke handel is geweest . Als zijn intentie eerlijk is geweest wens ik hem veel sterkte toe met hopenlijk voor iedereen een goede afloop . Indien dit niet het geval is moeten ze hem maar goed kaal plukken en proberen zoveel mogelijk mensen schadeloos te stellen .Ook in Nederland .Mogelijk beland hij dan in Amerika in een hotel met spijlen voor het raam .Maar de vermoedelijke strafbare feiten als deze er zijn zullen dan eerst bewezen moeten worden.

 • no-profile-image

  Farmer

  Van bakel zegt “Hij noemt het ongelooflijk dat juist deze boeren hem nu de zwartepiet toespelen. Ze zoeken gewoon een zondebok, aldus Van Bakel.” Maar het is juist andersom. Het is ongelooflijk dat juist Van Bakel de boeren de zwartepiet toespeelt. Bij zoekt zelf gewoon een zondebok, om er gemakkelijk vanaf te komen.

 • no-profile-image

  Crazy dutch farmer

  In 2008 al een lage melkprijs????

 • no-profile-image

  boer

  Hoe vaak wordt dit nou nog herhaald ???Iedrere week het zelfde gezeik .

 • no-profile-image

  wist het al lang

  BRAVO!!! Ervaringsdeskundiger BRAVO!!!

 • no-profile-image

  Female US of A

  Willy van Bakel....de volmaakte onschuld.
  Ongelooflijk ja!

 • no-profile-image

  Stadsboer

  Zaken doen is een vak, dit vergt kennis en kunde. Een zak geld aan iemand meegeven en verwachten dat hij wel zal bellen als hij het bedrijf voor je heeft gerealiseerd is mijn inziens GEEN zaken doen. Mensen die op deze manier wel zaken wensen te doen zijn erg naief. Achteraf kun je dan alleen jezelf verwijten maken. Heeft van Bakel niet gewoon gebruik gemaakt van de situatie? (Of dit netjes is, is dan weer een heel ander verhaal)

 • no-profile-image

  Info

 • no-profile-image

  Wist het al lang

  Laten we hopen dat de deals in India niet doorgaan want dan heeft ie echt een groot probleem en zaken doen met Indiers is absoluut niet makkelijk, ze willen graag het laatste woord net als Willy zo dat kan nog lachen worden. Triest voor de mensen die hier nu zitten maar het is ook een beetje eigen schuld. Hier groeien de bomen echt niet tot in de hemel. Ik zou zeggen met zijn alleen een dikke rechtzaak aanspannen tegen het zooitje en hopen dat er nog wat te halen valt want reken er maar niet op dat Willy jullie gaat helpen, ja van de wal in de sloot maar anders niet. Willy V Bakel= Hebzucht in de grootste vorm.

 • no-profile-image

  Hans

  Wehr kann mich auf Deutsch erklären wass hier ablauft.....

  ich komme nicht ganz mitt. meine schwester wartet auch noch immer.

  hansjanssen822 at gmail.com

 • no-profile-image

  Farmer

  De mensen die dus wel getekend hebben,zijn niet goed bezig geweest.Heb er zelf ook rondgekeken.Als je een rendement van veertig procent wordt voorgespiegeld ga je toch wel eens nadenken,dit kan toch niet waar zijn en wat is er dan nog meer niet waar? Je moet zelf natuurlijk ook je huiswerk doen en een beetje rondvragen.Als je graag naar de US wilt kan dat ook zonder v Bakel!! Natuurlijk zijn er ook boeren die wel geslaagd zijn met met VBH anders heeft hij geen verkoopplaatje.Maar het beste kun je een draaiend bedrijf kopen met een beetje grond om je eigen ruwvoer te verbouwen zodat je niet van een akkerbouwer afhankelijk bent.Dan maar iets kleiner beginnen,als het goed gaat kun je nog wel groeien. Als je meteen zo hoog wilt springen kun je ook goed op je bek gaan.Zaken doen is echt wel wat harder in de US en niet iedereen kan van 50 naar 500 koeien zonder management problemen.Maar dat wordt je niet verteld door VBH.Succes aan alle mensen die zich benadeeld voelen maar je had beter moeten opletten.

 • no-profile-image

  gelukkig getekend

  ik ben blij met mijn emigratie, ik heb een goedlopend melkveebedrijf via Van Bakel en wens iedereen veel succes, vooral de beterweters die vaak altijd te laat zijn en de boot missen en de schuld van zich afschuiven Stop met stront te gooien en veeg voor eigen deur.

 • no-profile-image

  Sybren

  @ Farmer in Somewhere, je slaat de spijker op z'n kop!!!!!! Alhoewel niet alleen in de US maar overal waar je zaken doet moet je goed opletten, want er zijn overal aasgieren bij de je een arm uit wil trekken.

 • no-profile-image

  IkBouw

  zal niet lang meer duren of het vreba-hoff management zal worden opgepakt. zo gaat dat nu eenmaal hier in de VS als je de schijn van de maatschappij tegen hebt.

 • no-profile-image

  farmer

  Het hele wilde westen komt langs, zie ook redtube .com

Laad alle reacties (27)

Of registreer je om te kunnen reageren.