Home

Achtergrond 602 x bekeken 5 reacties

Boete dreigt voor varkenshandelaar

Een varkenshandelaar uit het Gelderse Lunteren moet mogelijk een boete van €30.000 betalen wegens het lozen van mest.

Volgens het Openbaar Ministerie heeft het bedrijf in 2006 en 2007 meerdere keren de regels overtreden door varkensmest in de sloot te laten lopen. De overtredingen kwamen aan het licht na een melding van vervuild water in de sloot. Bij latere controles bleek er opnieuw mest in het water aanwezig. De rechtbank doet op 11 maart uitspraak in de zaak.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Weet wel

  Onze Amsterdamer kan denk ik van veel boeren en handelaren zo 30000 kuub mest komen halen . Zij zullen hem dan voor deze dienst met plezier €100.000,-betalen .Het is voor mij en velen de vraag waar hij voor dat geld met de mest naar toe gaat . Dus ook dumpen in de sloot . Deze pesoon uit Amsterdam weet niet waar hij overpraat . Ten eerste 30000 kuub Zijn bijna 1000 vrachtwagens mest en van prijzen van afzet enz. heeft hij ook geen benul . Zulk soort mensen schrewen maar wat rond en proberen andere mensen die niet terzake kundig zijn mee te krijgen om de landbouw weer in verkeert dag licht te zetten . Als zulk soort mensen de regels mee gaan bepalen kun je nu al invullen wat de landbouw te wachten staat . Het bewust dumpen van mest moet streng aangepakt worden . Maar de straffen moeten wel in verhouding staan tot de schade van de misdaad. Want lijkt gewoon te worden dat er wel elke dag iemand vermoord wordt , en de naar verhouding lage sraffen normaal gevonden worden door velen . En in dit geval zouden er enkele nog net niet de doodstraf willen geven .

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Ach ik zie het al. Jullie doelen op de afzender van de eerste reactie. Deze raaskalt inderdaad over 30.000 kuub mest, terwijl in het artikel staat: een boete van 30.000 euro. Daar is de Amsterdammer mee in de war.

 • no-profile-image

  erwin

  oh dat valt mee. 30 duizend kuub kost normaal 100.000 euro. Dus dan heeft deze handelaar 70.000 euro verdiend uitgaande van 30 duizend kuub.

 • no-profile-image

  hansje worst

  30.000 kuub waar haalt die amsterdammer dat vandaan 0,001 kuub is al voldoende zulk soort boetes doe in NL maar een bankoverval dan kom je er beter vanaf

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Heb ik iets gemist? Wie is 'die Amsterdammer'? Er komt in het stukje geen Amsterdammer voor.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.