Home

Achtergrond 221 x bekeken

Bloemencorso Bollenstreek staat op de rails

De 63ste aflevering van het Bloemencorso van de Bollenstreek staat op de rails.

Er moet weliswaar nog veel gebeuren, maar met het bekend maken van de ontwerpen van de praalwagens is maandagavond in Panorama Tulip Land in Voorhout een start gemaakt met de voorbereidingen.

Bij de presentatie merkte voorzitter Leo van der Zon onder andere op dat het draagvlak van overheden zoals gemeenten en provincies breder en sterker wordt. En dat is ook nodig, want het bloemencorso kost veel geld dat niet alleen kan worden opgebracht door de deelnemers.

De voorzitter blijkt content te zijn met het aantal deelnemers dat de karavaan van 2010 zal samenstellen. Vele versierde luxe wagens, veel promotiewagens die dit keer in de stoet zullen zijn opgenomen, veel muziek zowel op de praalwagens als door de meelopende muziekkorpsen en door Jan Guldemond en Elize Eveleens worden ontworpen onder leiding van Margriet van Dam.

Nieuwe deelnemers zijn dit jaar onder andere de Republiek Azerbeidzjan waarvan met name de ambassadeur de deur naar de deelname aan het corso heeft geopend nadat hij tijdens een bezoek aan het corso met het virus werd besmet, een andere nieuwe deelnemer is ook het Spaans Bureau voor Toerisme. Dat bureau heeft enkele jaren deelgenomen met een grote bus, maar acht de tijd rijp om de zaak op een andere, professionelere en bloemrijkere manier aan te pakken. Het thema van het corso van dit jaar is "Reis door Europa" en alle praalwagens zijn op dat thema ontworpen.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.