Home

Achtergrond 303 x bekeken

Bijna 40 bedrijven boktorvrij

De Plantenziektenkundige Dienst (PD) en Naktuinbouw hebben na inspecties op de aanwezigheid van de Oost-Aziatische boktor 38 bedrijven vrijgegeven.

Deze bedrijven mogen weer bomen en struiken verhandelen mits dat vergeld gaat van een plantenpaspoort of exportcertificaat.

De stand is die van zaterdagmiddag 16.15 uur. Donderdag begonnen 20 inspecteurs met de bedrijfscontroles. Vanaf vandaag is hun aantal verhoogd naar 25 tot 30. Een woordvoerster van LNV gaat ervan uit dat de inspecties door toegenomen routine ook sneller kunnen verlopen.

Dat laatste is ook wel nodig om de inspecties in drie weken te hebben afgerond, zoals minister Verburg vorige week zei te verwachten. Zolang een bedrijf niet is geïnspecteerd is er geen afvoer mogelijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.