Home

Achtergrond 475 x bekeken 1 reactie

Beschermend effect drinken rauwe melk

Consumptie van rauwe melk wordt te eenzijdig in verband gebracht met gezondheidsrisico's voor de mens.

Consumptie van rauwe melk heeft ook een beschermend effect. Zo lijkt het tal van allergische reacties, zoals eczeem en astma, te kunnen beperken. Maagklachten en dergelijke, die bij incidentele consumptie kunnen optreden, spelen bij regelmatige consumptie geen echte rol meer. Dit komt naar voren uit een rapport dat onderzoekers van het Louis Bolk Instituut hebben opgesteld in opdracht van het ministerie van LNV. Rauwe melk mag wel rechtstreeks vanaf de boerderij worden verkocht, in de winkel wordt uitsluitend gepasteuriseerde en gehomogeniseerde melk verkocht. Bij pasteurisatie en homogenisering treedt een groot aantal veranderingen op in de melk. De idee is dat hierdoor negatieve effecten op de volksgezondheid worden voorkomen. Consumptie van rauwe melk kan tot een aantal gezondheidseffecten bij mensen leiden; het is vooral bij incidenteel gebruik en bij gevoelige personen niet uit te sluiten klachten ontstaan. In een aantal grote populatiestudies is wel een duidelijk verband gevonden tussen het drinken van rauwe melk en een verlaging van het risico op eczeem, astma of andere allergische aandoeningen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    boerin

    kan dit bericht ook in de telegraaf. dan kan de consument het ook lezen.

Of registreer je om te kunnen reageren.