Home

Achtergrond 147 x bekeken

Berlusconi: strenger optreden tegen corruptie

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi wil de wetten tegen corruptie verscherpen.

Dat hebben Italiaanse media gemeld. Vrijdag presenteert hij zijn plannen in het parlement.

Berlusconi zei dat ,,wie misdrijven pleegt, in geen enkele politie partij mag blijven.'' Politici tegen wie een proces loopt, mogen volgens hem niet in de kieslijsten worden opgenomen. Eind maart zijn er regionale verkiezingen, die de premier beschouwt als een nationaal referendum over het functioneren van de regering.

Momenteel lopen er meerdere onderzoeken naar mogelijk corrupte politici. Het aantal aangiften van corruptie is met 229 procent gestegen in 2009, bleek woensdag uit cijfers van de Italiaanse rekenkamer.

De premier zelf wordt beschuldigd van corruptie, belastingontduiking en fraude en moest zich herhaaldelijk verantwoorden voor de rechter.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.