Home

Achtergrond 174 x bekeken 3 reacties

België geeft boeren 2,7 miljoen euro steun

De Europese Commissie heeft een Belgische regeling om haar boeren met 2,73 miljoen euro te steunen, goedgekeurd.

Het gaat om een garantieregeling en om rentesubsidies. De Commissie heeft vandaag bekendgemaakt dat de regeling past binnen de Europese staatssteunkaders. Die zijn in verband met de economische crisis opgerekt; Europese boeren mogen in de periode 2008-2010 elk maximaal 15.000 euro overheidssteun krijgen.

Eerder keurde de Commissie nieuwe staatssteunregelingen goed van onder meer Duitsland, Italië, Hongarije en Litouwen. Ook de Nederlandse regeling, voor een bedrag van 2,81 miljoen euro, is (eind december) goedgekeurd. Minister Gerda Verburg heeft dat geld ingezet voor het eerder uitbetalen van inkomenstoeslagen en voor de garantstellingsregeling.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  boerke

  Kijk het is bijna maart 2010 en ik heb nog steeds geen steun ontvangen. Met andere woorden ik heb niks gekregen van dat extra geld en LNV zegt nog met onderzoek bezig te zijn nota bene over hetzelfde perceel wat ze vorig jaar aan huis opgemeten hebben en dat nu volgens de sateliet foto weer een halve hectare groter is. Wie houdt wie bezig??????

 • no-profile-image

  Bergop

  Het schijnt dat als men lto-bestuurder is dat je dan de inkomenstoeslagen al in oktober had ontvangen (is om die mensen rustig te houden), want o.a. dhr Schenk en nog een bestuurder vertelden op een ledenvergadering dat ze hun inkomenstoeslag al in oktober hadden ontvangen.

 • no-profile-image

  drent

  eerder uitbetalen??Ik heb het net deze week gekregen dus niks eerder dan vorig jaar.Dus ook geen voordeel voor mij of zou ik nog rente krijgen over het geld dat 4 maanden later betaald wordt?Denk het niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.