Home

Achtergrond 139 x bekeken

Balkenende weer lijsttrekker

Premier en CDA-leider Jan Peter Balkenende is ook bij nieuwe verkiezingen lijsttrekker van zijn partij.

Het partijbestuur besloot hem vandaag unaniem voor te dragen als kandidaat-lijsttrekker. Er is sprake van een enkelvoudige voordracht.

Balkenende legde vanochtend tegenover het partijbestuur verantwoording af over de val van zijn vierde kabinet. Het bestuur sprak daarop zijn vertrouwen uit in het optreden van de CDA-bewindslieden en dat van de premier in het bijzonder.

Balkenende zegt zich gesterkt en gesteund te voelen door het uitgesproken vertrouwen, maar wil de verdere ontwikkelingen en besluiten afwachten nu bij koningin Beatrix het ontslag van de PvdA-bewindslieden is aangeboden en alle andere ministers en staatssecretarissen hun portefeuille ter beschikking hebben gesteld.

Na afloop van CDA-fractieberaad dat de premier bijwoonde liet hij weten de brede steun in zijn partij op prijs te stellen. Ook de fractie bleek achter zijn hernieuwde lijsttrekkerschap te staan. Balkenende zei nog altijd ,,zeer gemotiveerd'' te zijn om door te gaan. De CDA-leider heeft altijd gezegd dat zijn agenda tot 2015 reikt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.