Home

Achtergrond 182 x bekeken

Artis geeft dier en natuur de ruimte

Artis, de Amsterdamse dierentuin, gaat de dieren en de natuur meer ruimte geven.

Haig Balian, directeur van Artis, sloeg donderdag de eerste paal van de nieuwe fundering van het Apenhuis in de grond. Het huidige parkeerterrein van Artis gaat ondergronds om bovengronds meer ruimte te creëren voor groen en nieuwe dierenverblijven. Door bezoekers hun auto's onder de grond te laten parkeren, krijgen de dieren en de natuur 1,7 hectare meer ruimte.

De monumenten het Apenhuis en het Vogelhuis worden gerestaureerd. De fundering van beide gebouwen wordt vernieuwd. De dieren die in deze gebouwen waren gehuisvest, worden tijdelijk in andere verblijven ondergebracht. Een groep vogels zal voor de periode van een half jaar achter de schermen verblijven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.